aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 12 aardappeltjes

  • 2 appelen

  • 1 el vloeibare honing

  • 4 stukken varkenslever van ca 150 gr elk

  • 2 el bloem

  • Boter

  • 1 ui

  • 1 koffielepel gehakte peterselie

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water

  • Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis

  • Leg ze met de bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige inkervingen

  • Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 øC tot ze mooi karameliseren

  • Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem

  • Smelt een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca 10 minuten gaar

  • Bak de aardappeltjes goudbruin in boter

  • Pel de ui en snijd hem in dunne ringen

  • Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uiringen in

  • Leg de lever in het midden van 4 borden en schep er de uiringen op

  • Deglaceer de pan met 2 el water en schep wat saus op de lever

  • Schik een half appeltje en 3 aardappeltjes rond de lever en bestrooi met de peterselie