aantal personen: 4
Ingrediënten
-
12 aardappeltjes -
2 appelen -
1 el vloeibare honing -
4 stukken varkenslever van ca 150 gr elk -
2 el bloem -
Boter -
1 ui -
1 koffielepel gehakte peterselie -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water -
Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis -
Leg ze met de bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige inkervingen -
Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 øC tot ze mooi karameliseren -
Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem -
Smelt een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca 10 minuten gaar -
Bak de aardappeltjes goudbruin in boter -
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen -
Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uiringen in -
Leg de lever in het midden van 4 borden en schep er de uiringen op -
Deglaceer de pan met 2 el water en schep wat saus op de lever -
Schik een half appeltje en 3 aardappeltjes rond de lever en bestrooi met de peterselie