Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr varkenslapjes
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
- 1 grote ui
- 1 citroen
- 2 dl witbier
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels gedroogde salie
- 1 sneetje oud witbrood
Bereiding:
- Wrijf de varkenslapjes in met zout en peper
- Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees in ± 4 minuten bruin
- Pel en snipper intussen de ui en bak de ui ± 2 minuten met het vlees mee
- Pers 1/2 citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes
- Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees, voeg de plakjes citroen en de kruiden toe en laat de varkenslapjes in ± 20 minuten zachtjes gaar sudderen
- Verkruimel het sneetje brood en roer het kruim door het stoofvocht
- Laat het geheel nog even sudderen tot de saus is gebonden
- Lekker met koolraappuree en boontjes