aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 ui

  • 2 mango’s

  • 40 gr boter

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl bouillonpoeder

  • 1.5 dl witbier

  • 500 gr varkenshaas

  • Zout

  • Peper

  • 1/2 tl kaneel

  • 12 sprietjes bieslook

Bereiding:


  • Pel en snipper de ui

  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit

  • Houd 6 plakken achter en halveer ze

  • Snijd de rest in kleine stukjes

  • Smelt 1 eetlepel boter in een pan

  • Schep de ui en mango erdoor en smoor ze circa 4 minuten

  • Voeg het gemberpoeder, het bouillonpoeder en het bier toe

  • Laat het geheel circa 10 minuten sudderen

  • Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef

  • Wrijf de varkenshaasjes in met zout, peper en kaneel

  • Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin

  • Leg het

  • deksel op de pan en braad de varkenshaasjes op een zacht vuur in circa 15 tot 20 minuten gaar

  • Leg ze op een plank en houd ze warm onder aluminiumfolie

  • Roer de saus door het bakvet

  • Schraap de aanbaksels los en laat de saus nog circa 3 minuten zachtjes sudderen

  • Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs in een halve cirkel op 4 warme borden

  • Schep de saus in het midden en leg de mangoplakjes erin

  • Garneer met de bieslook

  • Lekker met gebakken krielaardappeltjes en broccoli