aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 ui -
2 mango’s -
40 gr boter -
1 tl gemberpoeder -
1 tl bouillonpoeder -
1.5 dl witbier -
500 gr varkenshaas -
Zout -
Peper -
1/2 tl kaneel -
12 sprietjes bieslook
Bereiding:
-
Pel en snipper de ui -
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit -
Houd 6 plakken achter en halveer ze -
Snijd de rest in kleine stukjes -
Smelt 1 eetlepel boter in een pan -
Schep de ui en mango erdoor en smoor ze circa 4 minuten -
Voeg het gemberpoeder, het bouillonpoeder en het bier toe -
Laat het geheel circa 10 minuten sudderen -
Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef -
Wrijf de varkenshaasjes in met zout, peper en kaneel -
Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin -
Leg het -
deksel op de pan en braad de varkenshaasjes op een zacht vuur in circa 15 tot 20 minuten gaar -
Leg ze op een plank en houd ze warm onder aluminiumfolie -
Roer de saus door het bakvet -
Schraap de aanbaksels los en laat de saus nog circa 3 minuten zachtjes sudderen -
Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs in een halve cirkel op 4 warme borden -
Schep de saus in het midden en leg de mangoplakjes erin -
Garneer met de bieslook -
Lekker met gebakken krielaardappeltjes en broccoli