aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 1 varkensfilet van 700 gr

  • Mosterd

  • Peper

  • Zout

  • Boter

  • 400 gr gemengd gehakt

  • 1 ei

  • 4 cl cognac

  • 1 el gehakte peterselie

  • 1 el gehakte basilicum

  • 1 snuifje rozemarijn

  • 1 snuifje tijm

  • 1 teentje gehakte knofknoflook

  • 750 gr bladerdeeg

  • 1 losgeklopt eiwit

  • 1 losgeklopt eigeel

  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding:


  • Strijk de varkensfilet in met mosterd

  • Kruid met peper en zout en braad even aan in boter, tot het haasje goudbruin gekleurd is

  • Laat afkoelen

  • Meng ondertussen het gehakt met 1 ei, de cognac, de fijngehakte kruiden, de rozemarijn, de tijm en de knofknoflook tot een vulling

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Rol het bladerdeeg uit op een dikte van 0.5 cm in een lap van 30 X 30 cm

  • Leg het deeg op een lichtjes met boter ingestreken bakplaat en smeer in met het losgeklopt eiwit

  • Verdeel de helft van de vulling over de ene helft van het bladerdeeg

  • Leg de afgekoelde varkensfilet er bovenop en dek toe met de andere helft van de vulling

  • Maak de randen en de zijkanten vochtig en druk zeer goed aan

  • Van de deegrestjes maakt u een garnituurtje dat u op het deeg legt

  • Prik hier en daar in, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen

  • Strijk het pakketje in met eigeel en plaats onderaan in de voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 40 minuten

  • Laat afkoelen en schik het vlees en het garnituur in een lunchbox

  • Dien op in zijn geheel of in plakken op een bedje van gemengde sla en koude aardappeltjes in vinaigrette, waarover u gehakte peterselie strooit

  • Schenk hierbij een rode wijn