aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 varkensfilet van 700 gr -
Mosterd -
Peper -
Zout -
Boter -
400 gr gemengd gehakt -
1 ei -
4 cl cognac -
1 el gehakte peterselie -
1 el gehakte basilicum -
1 snuifje rozemarijn -
1 snuifje tijm -
1 teentje gehakte knofknoflook -
750 gr bladerdeeg -
1 losgeklopt eiwit -
1 losgeklopt eigeel -
1 el gehakte peterselie
Bereiding:
-
Strijk de varkensfilet in met mosterd -
Kruid met peper en zout en braad even aan in boter, tot het haasje goudbruin gekleurd is -
Laat afkoelen -
Meng ondertussen het gehakt met 1 ei, de cognac, de fijngehakte kruiden, de rozemarijn, de tijm en de knofknoflook tot een vulling -
Breng op smaak met peper en zout -
Rol het bladerdeeg uit op een dikte van 0.5 cm in een lap van 30 X 30 cm -
Leg het deeg op een lichtjes met boter ingestreken bakplaat en smeer in met het losgeklopt eiwit -
Verdeel de helft van de vulling over de ene helft van het bladerdeeg -
Leg de afgekoelde varkensfilet er bovenop en dek toe met de andere helft van de vulling -
Maak de randen en de zijkanten vochtig en druk zeer goed aan -
Van de deegrestjes maakt u een garnituurtje dat u op het deeg legt -
Prik hier en daar in, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen -
Strijk het pakketje in met eigeel en plaats onderaan in de voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 40 minuten -
Laat afkoelen en schik het vlees en het garnituur in een lunchbox -
Dien op in zijn geheel of in plakken op een bedje van gemengde sla en koude aardappeltjes in vinaigrette, waarover u gehakte peterselie strooit -
Schenk hierbij een rode wijn