aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 courgette -
1 wortel -
1 aubergine -
1 broccoli -
1/2 knolselder -
Boter -
2 tomaten -
3 preistaven -
600 gr varkenshaas -
4 eierdooiers -
2 el room -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Was de courgette, de wortel, de aubergine, de broccoli en de knolselder en snijd al deze groenten in kleine blokjes -
Kook ze samen beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een nootje boter hebt toegevoegd -
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in reepjes -
Maak de preistaven schoon en snijd ze en piepkleine blokjes -
Blancheer deze even in 2 dl water -
Giet de preiblokjes af maar bewaar het kookvocht -
Laat dit inkoken tot er ca 1/2 dl overblijft -
Snijd ondertussen het varkenshaasje in nootjes van ca 2 cm dik en bak deze in boter -
Breng op smaak met peper en zout -
Draai, als het preivocht voldoende is ingekookt, het vuur laag en klop er de eierdooiers onder -
Blijf goed kloppen maar houd de saus onder het kookpunt zoals bij een sabayon -
Roer er tenslotte de room en de preiblokjes onder en breng op smaak met peper en zout -
Schik een krans van groentebrunoise op 4 borden en leg er enkele reepjes tomaat op -
Leg het vlees in het midden en schep er de preisabayon over -
Serveer met gekookte aardappeltjes en drink er een Saint-Emillion bij