aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 courgette

  • 1 wortel

  • 1 aubergine

  • 1 broccoli

  • 1/2 knolselder

  • Boter

  • 2 tomaten

  • 3 preistaven

  • 600 gr varkenshaas

  • 4 eierdooiers

  • 2 el room

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Was de courgette, de wortel, de aubergine, de broccoli en de knolselder en snijd al deze groenten in kleine blokjes

  • Kook ze samen beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een nootje boter hebt toegevoegd

  • Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in reepjes

  • Maak de preistaven schoon en snijd ze en piepkleine blokjes

  • Blancheer deze even in 2 dl water

  • Giet de preiblokjes af maar bewaar het kookvocht

  • Laat dit inkoken tot er ca 1/2 dl overblijft

  • Snijd ondertussen het varkenshaasje in nootjes van ca 2 cm dik en bak deze in boter

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Draai, als het preivocht voldoende is ingekookt, het vuur laag en klop er de eierdooiers onder

  • Blijf goed kloppen maar houd de saus onder het kookpunt zoals bij een sabayon

  • Roer er tenslotte de room en de preiblokjes onder en breng op smaak met peper en zout

  • Schik een krans van groentebrunoise op 4 borden en leg er enkele reepjes tomaat op

  • Leg het vlees in het midden en schep er de preisabayon over

  • Serveer met gekookte aardappeltjes en drink er een Saint-Emillion bij