aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1.5 kg aardappelen (bintjes) -
600 gr varkensgehakt -
Boter -
3/4 kg witlof -
Peper -
Zout -
Nootmuskaat -
250 gr uien -
2 dl melk -
2 el paneermeel
Bereiding:
-
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar -
Stoof ondertussen het vlees in een noot boter, zodat het volledig los komt -
Kruid met peper, zout en nootmuskaat -
Maak het witloof schoon, verfris het onder koud stromend water en dep de struikjes droog -
Verwijder de kern en snijd de witloofblaadjes in grove stukken -
Stoof ze beetgaar in een weinig boter -
Kruid met peper, zout en nootmuskaat -
Reinig de uien, snipper ze fijn en stoof ze ook in een noot boter -
Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af, droogt u ze even op het vuur en pureert u ze -
Werk af met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat -
Strijk een vuurvaste schotel in met wat boter -
Leg op de bodem de gestoofde uien en leg daarop het vlees -
Leg hierover de gestoofde witlofstukken -
Dek het geheel af met aardappelpuree -
Leg er enkel blokjes boter op en strooi er een weinig paneermeel over -
Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden -
Zet de vuurvaste schotel op tafel en verdeel onmiddellijk -
Serveer hierbij een patersbier van 6 graden