aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 1.5 kg aardappelen (bintjes)

  • 600 gr varkensgehakt

  • Boter

  • 3/4 kg witlof

  • Peper

  • Zout

  • Nootmuskaat

  • 250 gr uien

  • 2 dl melk

  • 2 el paneermeel

Bereiding:


  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar

  • Stoof ondertussen het vlees in een noot boter, zodat het volledig los komt

  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat

  • Maak het witloof schoon, verfris het onder koud stromend water en dep de struikjes droog

  • Verwijder de kern en snijd de witloofblaadjes in grove stukken

  • Stoof ze beetgaar in een weinig boter

  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat

  • Reinig de uien, snipper ze fijn en stoof ze ook in een noot boter

  • Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af, droogt u ze even op het vuur en pureert u ze

  • Werk af met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat

  • Strijk een vuurvaste schotel in met wat boter

  • Leg op de bodem de gestoofde uien en leg daarop het vlees

  • Leg hierover de gestoofde witlofstukken

  • Dek het geheel af met aardappelpuree

  • Leg er enkel blokjes boter op en strooi er een weinig paneermeel over

  • Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden

  • Zet de vuurvaste schotel op tafel en verdeel onmiddellijk

  • Serveer hierbij een patersbier van 6 graden