aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 stuk varkensfilet van 750 g -
1 el olie -
1/2 el boter -
2 fijngesnipperde uien -
2 appels, Granny Smith -
1 ei -
Peper -
Zout -
1/4 tl pimentpoeder (Allspice) -
8 plakjes diepvriesbladerdeeg -
Bloem voor bestuiven. -
1.5 dl witte wijn (Bordeaux) -
1 pot runderfond (400 g) -
1 zakje saffraanpoeder (McCormick) -
1 dl slagroom
Bereiding:
-
Vlees bestrijken met olie -
In een pan met antiaanbaklaag het vlees in 10 min. rondom bruin bakken -
Laten afkoelen -
Intussen in koekepan boter verhitten -
Ui 3 min. zachtjes bakken -
Appels schillen en grof raspen -
Door ui scheppen -
Ei losroeren -
2 eetl. in kopje apart zetten -
Rest van ei door ui-appelmengsel roeren -
Op smaak brengen met peper, zout en pimentpoeder -
Laten afkoelen -
Oven voorverwarmen op 225 graden -
Intussen bladerdeeg uitgespreid laten ontdooien -
Bakplaat bekleden met bakpapier -
Aanrecht bestuiven met bloem -
6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 30 x 40 cm -
Vlees op deeglap leggen -
Appel-uimengsel (zonder vocht) op vlees drukken -
Deeglap dichtvouwen -
Met naad naar beneden op bakplaat leggen -
Deegrol dun bestrijken met ei -
2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lange dunne lap -
Lap in repen van 1 cm breed snijden -
Repen in schuine ruitvorm op bladerdeeg leggen -
Bestrijken met rest van ei -
In midden van oven in 40 min. gaar bakken -
Laten afkoelen -
Afdekken met aluminiumfolie -
Tot gebruik in de koelkast zetten -
Wijn met runderfond inkoken tot 3 dl -
Saffraanpoeder en slagroom toevoegen -
Op hoog vuur 3 min. laten inkoken tot sausdikte -
Op smaak brengen met zout en peper -
Oven voorverwarmen op 200 graden -
Vlees in midden van oven in 15 min. verwarmen -
In plakken snijden -
Intussen saus zachtjes verwarmen -
Op 4 borden plak vlees leggen -
Beetje saus ernaast scheppen -
Rest van saus apart erbijgeven -
Garneren met courgette