aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 stuk varkensfilet van 750 g

  • 1 el olie

  • 1/2 el boter

  • 2 fijngesnipperde uien

  • 2 appels, Granny Smith

  • 1 ei

  • Peper

  • Zout

  • 1/4 tl pimentpoeder (Allspice)

  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg

  • Bloem voor bestuiven.

  • 1.5 dl witte wijn (Bordeaux)

  • 1 pot runderfond (400 g)

  • 1 zakje saffraanpoeder (McCormick)

  • 1 dl slagroom

Bereiding:


  • Vlees bestrijken met olie

  • In een pan met antiaanbaklaag het vlees in 10 min. rondom bruin bakken

  • Laten afkoelen

  • Intussen in koekepan boter verhitten

  • Ui 3 min. zachtjes bakken

  • Appels schillen en grof raspen

  • Door ui scheppen

  • Ei losroeren

  • 2 eetl. in kopje apart zetten

  • Rest van ei door ui-appelmengsel roeren

  • Op smaak brengen met peper, zout en pimentpoeder

  • Laten afkoelen

  • Oven voorverwarmen op 225 graden

  • Intussen bladerdeeg uitgespreid laten ontdooien

  • Bakplaat bekleden met bakpapier

  • Aanrecht bestuiven met bloem

  • 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 30 x 40 cm

  • Vlees op deeglap leggen

  • Appel-uimengsel (zonder vocht) op vlees drukken

  • Deeglap dichtvouwen

  • Met naad naar beneden op bakplaat leggen

  • Deegrol dun bestrijken met ei

  • 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lange dunne lap

  • Lap in repen van 1 cm breed snijden

  • Repen in schuine ruitvorm op bladerdeeg leggen

  • Bestrijken met rest van ei

  • In midden van oven in 40 min. gaar bakken

  • Laten afkoelen

  • Afdekken met aluminiumfolie

  • Tot gebruik in de koelkast zetten

  • Wijn met runderfond inkoken tot 3 dl

  • Saffraanpoeder en slagroom toevoegen

  • Op hoog vuur 3 min. laten inkoken tot sausdikte

  • Op smaak brengen met zout en peper

  • Oven voorverwarmen op 200 graden

  • Vlees in midden van oven in 15 min. verwarmen

  • In plakken snijden

  • Intussen saus zachtjes verwarmen

  • Op 4 borden plak vlees leggen

  • Beetje saus ernaast scheppen

  • Rest van saus apart erbijgeven

  • Garneren met courgette