aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 700 gr varkensfilet

  • Zout

  • Peper uit de molen

  • 30 gr reuzel

  • 2 uien

  • 2 el mosterdzaadjes

  • 1/8 l runderbouillon – evt. uit een pot

  • 1/8 l slagroom

  • 1 el mosterd

  • 1 tl citroensap

  • 1 bosje basilicum

Bereiding:


  • Kruid de varkensfilet met peper en zout en bak hem in hete boter aan gedurend 5-7 minuten

  • Laat de filet dan verder bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden op de tweede richel gedurende 20 min

  • Hak de uien fijn en bak ze met de mosterdzaadjes in het braadvet

  • Giet er de rundsbouillon en de slagroom bij en kruid met mosterd, citroensap, zout en peper

  • Laat dit bij grote hitte inkoken

  • Hak de basilicum fijn en doe de blaadjes bij de saus

  • Haal de varkensfilet uit de oven, snijd hem in plakken en serveer met de saus

  • Erbij passen aardappelpuree en gegrilde tomaten