-
Ingrediënten:
-
4 eetl. zonnebloemolie -
2 teentjes knoflook, geperst -
1 kg. zoete uien in ringen -
2 appels in stukjes -
250 gr. suiker -
3 dl. witte wijnazijn -
2 tl. koenjit -
1 tl. kerriepoeder -
2 tl. gemberpoeder -
2 tl kaneel -
Zout -
Vers gemalen peper -
250 gr. gewelde rozijnen -
3 lege en brandschone potjes van 450 gram inhoud met schroefdeksel -
Plastic folie
-
-
Bereiding:
-
Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook -
Voeg de uien en appels toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur -
Roer er de suiker, wijnazijn, koenjit kerriepoeder, gemberpoeder,
kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke
massa inkoken -
Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken -
Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat
stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun
kop -
De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed
-