• Ingrediënten:


    • 4 eetl. zonnebloemolie

    • 2 teentjes knoflook, geperst

    • 1 kg. zoete uien in ringen

    • 2 appels in stukjes

    • 250 gr. suiker

    • 3 dl. witte wijnazijn

    • 2 tl. koenjit

    • 1 tl. kerriepoeder

    • 2 tl. gemberpoeder

    • 2 tl kaneel

    • Zout

    • Vers gemalen peper

    • 250 gr. gewelde rozijnen

    • 3 lege en brandschone potjes van 450 gram inhoud met schroefdeksel

    • Plastic folie


  • Bereiding:


    • Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook

    • Voeg de uien en appels toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur

    • Roer er de suiker, wijnazijn, koenjit kerriepoeder, gemberpoeder,
      kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke
      massa inkoken

    • Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken

    • Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat
      stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun
      kop

    • De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed