Aantal personen: 3
-
Ingrediënten- 600 gram borstlappen
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- zout
- peper
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el sojasaus
- 500 gr gepelde en in stukken gesneden ui
- 2 el olie
- ½ glas rode wijn
- Restant pittige rundvleesjus (zie recept )
- 2 laurier bladeren
- 6 kruidnagels
-
Bereiding:- Snijd de borstlappen in stukken
- Strooi er peper en zout over naar smaak
- Doe er de Provençaalse kruiden over
- Giet de azijn en sojasaus erover en meng goed door
- Laat een uurtje marineren
- Doe de olie in een wok en laat goed heet worden
- Doe het vlees in de wok en bak totdat er sap begint los te komen
- Doe de uien erbij en bak tot ze glazig beginnen te worden
- Blus af met een half glas rode wijn
- Schep nu nog even goed door
- Giet er zoveel jus bij dat het net niet helemaal onder staat
- Voeg de knoflooktenen toe
- Dek de wok af
- Breng het aan de kook en laat het op een laag pitje 1 ½ uur stoven en roer het zo nu en dan door
- Kook nu de hachee al roerend op hoog vuur in tot de gewenste dikte
- Haal tijdens het inkoken de kruidnagels en laurierbladeren eruit
- Serveer met rode kool