Aantal personen: 3


  • Ingrediënten

    • 600 gram borstlappen
    • 1 tl Provençaalse kruiden
    • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
    • zout
    • peper
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 el sojasaus
    • 500 gr gepelde en in stukken gesneden ui
    • 2 el olie
    • ½ glas rode wijn
    • Restant pittige rundvleesjus (zie recept )
    • 2 laurier bladeren
    • 6 kruidnagels


  • Bereiding:

    • Snijd de borstlappen in stukken
    • Strooi er peper en zout over naar smaak
    • Doe er de Provençaalse kruiden over
    • Giet de azijn en sojasaus erover en meng goed door
    • Laat een uurtje marineren
    • Doe de olie in een wok en laat goed heet worden
    • Doe het vlees in de wok en bak totdat er sap begint los te komen
    • Doe de uien erbij en bak tot ze glazig beginnen te worden
    • Blus af met een half glas rode wijn
    • Schep nu nog even goed door
    • Giet er zoveel jus bij dat het net niet helemaal onder staat
    • Voeg de knoflooktenen toe
    • Dek de wok af
    • Breng het aan de kook en laat het op een laag pitje 1 ½ uur stoven en roer het zo nu en dan door
    • Kook nu de hachee al roerend op hoog vuur in tot de gewenste dikte
    • Haal tijdens het inkoken de kruidnagels en laurierbladeren eruit
    • Serveer met rode kool