Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 12 muntblaadjes
  • 1/8 liter yoghurt
  • 2 eieren (*)
  • Zout
  • Peper
  • 1 kropje sla

Bereiding:

  1. Schil de komkommer en snijd hem overlangs door
  2. Neem het zaad uit beide helften en snijd de helften in kleine blokjes
  3. Snipper het uitje en pers het knoflookteentje uit
  4. Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes
  5. Kook de eieren hard (*)
  6. Klop de yoghurt los, voeg er wat zout en peper aan toe en roer de knoflook en de uitjes erdoor
  7. Strooi de muntblaadjes erover, voeg de komkommerblokjes toe en schep alles enkele malen goed om
  8. Laat de salade, afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan
  9. Beleg bordjes met in stukken gescheurde slabladeren en schep de salade hierop
  10. Leg, als het een voorgerecht betreft, de in plakjes gesneden eieren er omheen
  11. Variaties:
  12. In plaats van eieren kunt u ook koude stukjes gepocheerde vis (zalm, tonijn, kabeljauw) of in blokjes gesneden gaar kippenvlees op of rond de salade leggen

*De eieren horen alleen bij dit gerecht als het een voorgerecht betreft, in andere gevallen kunt u de eieren laten vervallen