Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 12 muntblaadjes
- 1/8 liter yoghurt
- 2 eieren (*)
- Zout
- Peper
- 1 kropje sla
Bereiding:
- Schil de komkommer en snijd hem overlangs door
- Neem het zaad uit beide helften en snijd de helften in kleine blokjes
- Snipper het uitje en pers het knoflookteentje uit
- Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes
- Kook de eieren hard (*)
- Klop de yoghurt los, voeg er wat zout en peper aan toe en roer de knoflook en de uitjes erdoor
- Strooi de muntblaadjes erover, voeg de komkommerblokjes toe en schep alles enkele malen goed om
- Laat de salade, afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan
- Beleg bordjes met in stukken gescheurde slabladeren en schep de salade hierop
- Leg, als het een voorgerecht betreft, de in plakjes gesneden eieren er omheen
- Variaties:
- In plaats van eieren kunt u ook koude stukjes gepocheerde vis (zalm, tonijn, kabeljauw) of in blokjes gesneden gaar kippenvlees op of rond de salade leggen
*De eieren horen alleen bij dit gerecht als het een voorgerecht betreft, in andere gevallen kunt u de eieren laten vervallen