Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 2 eetlepels boter
    • 3 kleine gesnipperde uien
    • 3 teentjes knoflook uit de knijper
    • 1 kop rode linzen, een nacht geweekt en afgegoten
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 2 laurierblaadjes
    • Snufje basilicum
    • 1 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 2 liter kippen- of runderbouillon
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur
    • Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook
    • Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken
    • Pureer de soep en wrijf haar door een zeef
    • Verhit nogmaals tot er damp af komt
    • Serveer de soep, bestrooid met peterselie