Aantal personen: 6
-
Ingrediƫnten- 2 eetlepels boter
- 3 kleine gesnipperde uien
- 3 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 kop rode linzen, een nacht geweekt en afgegoten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- Snufje basilicum
- 1 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 liter kippen- of runderbouillon
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
-
Bereiding:- Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur
- Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook
- Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken
- Pureer de soep en wrijf haar door een zeef
- Verhit nogmaals tot er damp af komt
- Serveer de soep, bestrooid met peterselie