aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 grote tomaat
- 1 rijpe avocado
- Sap van 1 limoen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 koffielepel sherryazijn
- Beetje kristalsuiker
- Zout
- 2 el olijfolie
- 200 gr tonijn in olijfolie (150 gr uitgelekt)
- Bieslook
- 10 eieren
- 1 dl volle melk
- Tabasco
- Boter
-
Bereiding:
- Pel en ontpit de tomaat
- Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm dik
- Doe dit ook voor de avocado, die onmiddellijk moet gemengd worden met het sap
van de limoen - Pel het sjalotje en het knoflookteentje
- Snijd beide ze fijn mogelijk
- Vermeng ze met de eerdergenoemde ingredienten, plus een koffielepel
sherry-azijn, een beetje suiker en wat zout - Voeg er tenslotte 2 eetlepels olijfolie en 150 gr uitgelekte, verkruimelde
tonijn bij - Spoel en droog de bieslook, snijd hem zeer fijn
- Breek de eieren, klop ze los met 1 dl melk, wat zout en 20 druppels tabasco
- Bak hiervan 4 ronde, smeuige eierkoeken
- Serveer op de borden, verdeel het tonijnmengsel over deze tortilla’s en strooi
er bieslook bovenop - Drink hierbij een pittige Siciliaanse landwijn