aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 grote tomaat
    • 1 rijpe avocado
    • Sap van 1 limoen
    • 1 sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 1 koffielepel sherryazijn
    • Beetje kristalsuiker
    • Zout
    • 2 el olijfolie
    • 200 gr tonijn in olijfolie (150 gr uitgelekt)
    • Bieslook
    • 10 eieren
    • 1 dl volle melk
    • Tabasco
    • Boter

  • Bereiding:

    • Pel en ontpit de tomaat
    • Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm dik
    • Doe dit ook voor de avocado, die onmiddellijk moet gemengd worden met het sap
      van de limoen
    • Pel het sjalotje en het knoflookteentje
    • Snijd beide ze fijn mogelijk
    • Vermeng ze met de eerdergenoemde ingredienten, plus een koffielepel
      sherry-azijn, een beetje suiker en wat zout
    • Voeg er tenslotte 2 eetlepels olijfolie en 150 gr uitgelekte, verkruimelde
      tonijn bij
    • Spoel en droog de bieslook, snijd hem zeer fijn
    • Breek de eieren, klop ze los met 1 dl melk, wat zout en 20 druppels tabasco
    • Bak hiervan 4 ronde, smeuige eierkoeken
    • Serveer op de borden, verdeel het tonijnmengsel over deze tortilla’s en strooi
      er bieslook bovenop
    • Drink hierbij een pittige Siciliaanse landwijn