aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 hoge biefstukjes van de haas

    • Zout

    • Peper

    • 50 g + 1 eetlepel boter

    • 20 g gerookt mager spek

    • 1 ui, gesnipperd

    • 5 champignons, gesnipperd

    • 3 teentjes knoflook, gesnipperd

    • 1/2 eetlepel tomatenpuree

    • 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)

    • 35 cl (1 borrelglaasje) vodka

    • 1/2 liter slagroom

    • Cayennepeper


  • Bereiding:


    • Vlees bestrooien met zout en peper

    • In koekepan boter verhitten

    • Vlees op hoog vuur in ca. 4 minuten bakken, halverwege keren

    • Uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden

    • Bakvet uit pan schenken

    • In zelfde pan 1 eetlepel boter verhitten

    • Spekjes in ca. 8 minuten lichtbruin bakken

    • Ui, champignons en knoflook toevoegen en ñ 5 minuten meebakken

    • Tomatenpuree ca. 3 minuten meebakken

    • Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen

    • Op laag vuur laten inkoken tot dunne saus

    • Op smaak brengen met zout en cayennepeper

    • Overdoen in sauskom

    • Serveren met risotto met doperwten en mais