aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 hoge biefstukjes van de haas -
Zout -
Peper -
50 g + 1 eetlepel boter -
20 g gerookt mager spek -
1 ui, gesnipperd -
5 champignons, gesnipperd -
3 teentjes knoflook, gesnipperd -
1/2 eetlepel tomatenpuree -
1/2 eetlepel paprikapoeder (mild) -
35 cl (1 borrelglaasje) vodka -
1/2 liter slagroom -
Cayennepeper
-
-
Bereiding:-
Vlees bestrooien met zout en peper -
In koekepan boter verhitten -
Vlees op hoog vuur in ca. 4 minuten bakken, halverwege keren -
Uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden -
Bakvet uit pan schenken -
In zelfde pan 1 eetlepel boter verhitten -
Spekjes in ca. 8 minuten lichtbruin bakken -
Ui, champignons en knoflook toevoegen en ñ 5 minuten meebakken -
Tomatenpuree ca. 3 minuten meebakken -
Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen -
Op laag vuur laten inkoken tot dunne saus -
Op smaak brengen met zout en cayennepeper -
Overdoen in sauskom -
Serveren met risotto met doperwten en mais
-