aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 600 g tournedos

    • 50 g gerookt spek

    • 50 g champignons

    • 100 g rauwe zilveruitjes

    • 1 dl rode wijn

    • 0,1 dl kalfsjus

    • 1 teentje knoflook

    • 1/2 stokbrood

    • 10 eetlepels olie

    • 25 g roomboter

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Snijd het spek in blokjes en blancheer die

    • Bak ze aan in de koekepan met de zilveruitjes en de champignons en houd dit apart

    • Maak een rode wijnsaus door de wijn in te koken (drievierde deel), voeg dan de kalfsjus toe en kook dit door

    • Maak van het stokbrood croutons door het in blokjes te snijden en die in olie krokant te bakken

    • Wrijf ze in met knoflook

    • Peper en zout de tournedos en bak ze in de roomboter met olie gaar

    • Maak de borden op door de tournedos op de croutons te plaatsen

    • Ontvet de braadpan, blus de braadpan af met het rode wijnmengsel en voeg het spek, de zilveruitjes en de champignons aan de saus toe

    • Maak de saus op smaak af met peper en zout en giet deze over de tournedos