aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
600 g tournedos -
50 g gerookt spek -
50 g champignons -
100 g rauwe zilveruitjes -
1 dl rode wijn -
0,1 dl kalfsjus -
1 teentje knoflook -
1/2 stokbrood -
10 eetlepels olie -
25 g roomboter -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Snijd het spek in blokjes en blancheer die -
Bak ze aan in de koekepan met de zilveruitjes en de champignons en houd dit apart -
Maak een rode wijnsaus door de wijn in te koken (drievierde deel), voeg dan de kalfsjus toe en kook dit door -
Maak van het stokbrood croutons door het in blokjes te snijden en die in olie krokant te bakken -
Wrijf ze in met knoflook -
Peper en zout de tournedos en bak ze in de roomboter met olie gaar -
Maak de borden op door de tournedos op de croutons te plaatsen -
Ontvet de braadpan, blus de braadpan af met het rode wijnmengsel en voeg het spek, de zilveruitjes en de champignons aan de saus toe -
Maak de saus op smaak af met peper en zout en giet deze over de tournedos
-