aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 tournedos (ca. 125 g p/s) -
3 eetlepels droge witte wijn -
125 ml slagroom -
125 g gorgonzola -
Versgemalen peper -
40 g boter -
Zout -
4 theelepels kappertjes -
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
-
-
Bereiding:-
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen -
Vier borden voorverwarmen -
In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen -
Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten -
Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen -
Op smaak brengen met peper -
Tournedos droogdeppen met keukenpapier -
In (koeke)pan boter verhitten -
Tournedos in ca. 4 minuten rose bakken, halverwege keren -
Tournedos bestrooien met zout en peper -
Met scherp mes in dunne plakjes snijden -
Saus over helft van borden verdelen -
Tournedosplakjes in waaiervorm op andere helft van borden leggen -
Kappertjes erover strooien -
Garneren met toefjes basilicum -
Serveren met peultjes en tagliatelle (lintmacaroni)
-