aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 tournedos (ca. 125 g p/s)

    • 3 eetlepels droge witte wijn

    • 125 ml slagroom

    • 125 g gorgonzola

    • Versgemalen peper

    • 40 g boter

    • Zout

    • 4 theelepels kappertjes

    • 1/2 zakje verse basilicum (15 g)


  • Bereiding:


    • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen

    • Vier borden voorverwarmen

    • In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen

    • Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten

    • Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen

    • Op smaak brengen met peper

    • Tournedos droogdeppen met keukenpapier

    • In (koeke)pan boter verhitten

    • Tournedos in ca. 4 minuten rose bakken, halverwege keren

    • Tournedos bestrooien met zout en peper

    • Met scherp mes in dunne plakjes snijden

    • Saus over helft van borden verdelen

    • Tournedosplakjes in waaiervorm op andere helft van borden leggen

    • Kappertjes erover strooien

    • Garneren met toefjes basilicum

    • Serveren met peultjes en tagliatelle (lintmacaroni)