aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 tournedos a 200 g

    • 400 gr champignons

    • Boter

    • 1/8 liter creme fraiche

    • 1/8 liter roomkwark

    • 1 dl cognac

    • 2 theelepels tabasco

    • 4 eetlepels worcestershiresaus

    • Citroensap

    • Gehakte bieslook


  • Bereiding:


    • Snijd de champignons in plakken, fruit die in boter en bestroei ze met wat citroensap

    • Bak daarna de tournedos en breng ze op smaak met wat zout en peper

    • Leg ze dan op een warme schaal en garneer de champignons er omheen

    • Roer de roomkwark en de creme fraiche door wat boter en verwarm dit ca. 1 minuut

    • Voeg vervolgens detabasco en de worcestershiresaus toe

    • Verhit in een pan de cognac, laat die indampen en roer dit door het kwarkmengsel

    • Voeg nog 1 eetlepel creme fraiche toe

    • Breng de saus op smaak door nog wat extra tabasco en worcestershiresaus toe te voegen

    • Schep de saus over de warmgehouden tournedos en bestrooi het geheel met bieslook

    • Met frietjes en verse groenten zet u een zeer bijzondere en smaakvolle maaltijd op tafel