aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 bosuitje -
1 waspeentje (ca. 50 g) -
Stukje courgette (ca. 50 g) -
55 g boter -
1/2 theelepel oregano -
1 teentje knoflook -
Zout -
Peper -
4 tournedos (ca. 125 g p/s) -
8 plakjes rauwe ham (ca. 100 g) -
1 dl vleesfond -
3 eetlepels rode port of sinaasappelsap
-
-
Bereiding:-
Bosuitje schoonmaken en snipperen -
Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden -
Reepjes in heel kleine blokjes snijden -
In (koeke)pan 1 eetlepel boter verhitten -
Bosui, wortel, courgette en oregano ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen -
Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 2 minuten meebakken -
Op smaak brengen met zout en peper -
Groentenmengsel op keukenpapier laten uitlekken -
Met scherp mes in elke tournedos aan 1 kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat -
Tournedos vullen met groentenmengsel en weer dichtvouwen -
Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen -
Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan -
Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep -
Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen -
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen -
Vijf borden voorverwarmen -
Tournedos droogdeppen met keukenpapier -
In (koeke)pan rest van boter verhitten -
Tournedos in ca. 6 minuten rose bakken, halverwege keren -
Tournedos bestrooien met zout en peper -
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden -
Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren -
Jus al roerend -
in ca. 3 a 4 minuten iets laten inkoken -
Jus over borden verdelen -
Tournedos erin leggen -
Serveren met pommes frites en broccoli
-