aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten:-
1-2 eetlepels mierikswortel (potje) -
120 g boter -
1 ui, in stukken -
4 wortelen, in stukken -
3 preien in stukken -
1 stengel bleekselderij, in plakjes -
1/2 knolselderij, in blokjes -
3 liter runderbouillon (van tablet) -
4 biefstukken van de haas a 120 g (niet platgeslagen) -
2 eetlepels bloem -
extra nodig: keukentouw
-
-
Bereiding:-
Mierikswortel door 100 g zachte boter roeren -
Op plasticfolie scheppen en rolletje ervan vormen -
In koelkast laten opstijven -
In rest van boter alle groenten ca. 5 minuten zacht bakken -
Bouillon toevoegen en aan de kook brengen -
Ca. 20 minuten zachtjes laten koken -
Groenten eruitscheppen en bewaren -
Biefstukken met bloem bestuiven -
Rondom zijkant van vlees stukje touw -
strak vastbinden, aan 1 kant touw lang laten (biefstukken worden later in bouillon gehangen) -
Lange pollepel over pan leggen -
Touwtjes aan pollepel vastbinden zo dat biefstukjes in bouillon hangen, maar bodem niet raken -
Vlees tegen de kook aan in ca. 8 minuten rood of in ca. 10 minuten medium pocheren -
Ondertussen groenten in een beetje boter opwarmen
-