aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1-2 eetlepels mierikswortel (potje)

    • 120 g boter

    • 1 ui, in stukken

    • 4 wortelen, in stukken

    • 3 preien in stukken

    • 1 stengel bleekselderij, in plakjes

    • 1/2 knolselderij, in blokjes

    • 3 liter runderbouillon (van tablet)

    • 4 biefstukken van de haas a 120 g (niet platgeslagen)

    • 2 eetlepels bloem

    • extra nodig: keukentouw


  • Bereiding:


    • Mierikswortel door 100 g zachte boter roeren

    • Op plasticfolie scheppen en rolletje ervan vormen

    • In koelkast laten opstijven

    • In rest van boter alle groenten ca. 5 minuten zacht bakken

    • Bouillon toevoegen en aan de kook brengen

    • Ca. 20 minuten zachtjes laten koken

    • Groenten eruitscheppen en bewaren

    • Biefstukken met bloem bestuiven

    • Rondom zijkant van vlees stukje touw

    • strak vastbinden, aan 1 kant touw lang laten (biefstukken worden later in bouillon gehangen)

    • Lange pollepel over pan leggen

    • Touwtjes aan pollepel vastbinden zo dat biefstukjes in bouillon hangen, maar bodem niet raken

    • Vlees tegen de kook aan in ca. 8 minuten rood of in ca. 10 minuten medium pocheren

    • Ondertussen groenten in een beetje boter opwarmen