Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 350 gram verse tonijn
    • 2 grote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
    • Halve komkommer, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eieren, hard gekookt, en grof gehakt
    • 16 zwarte olijven, ontpit, en grof gehakt
    • 4 eetlepel mayonaise
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 bosuitjes met veel groen, ragfijn gesnipperd
    • 1 eetlepel fijngehakte (blad)peterselie
    • 1 eetlepel fijngesneden bieslook en/of dille
    • zout, witte peper uit de molen
    • 1 kropsla in stukjes gescheurd


  • Bereiding:

    • Snij de tonijn in kleine stukjes
    • Leg ze in een kom en voeg de tomaten, komkommer, eieren en olijven toe
    • Schep alles enkele malen luchtig om
    • Meng de mayonaise met knoflook, bosuitjes en tuinkruiden
    • Schep de saus door de inhoud van de kom met tonijn
    • Proef de salade en voeg eventueel nog wat zout en/of witte peper toe
    • Verdeel de sla als bedjes op de borden, en schep de tonijnsalade er in het midden op