Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr pipe rigate (holle, geribbelde pastasoort)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 400 gr broccoli
    • 400 gr tonijn uit blik (b.v. john West)
    • 16 zwarte olijven zonder pit
    • 1 citroen
    • 1 teen knoflook
    • 4 takjes peterselie
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Kook de pasta met 1 eetlepel olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing gaar
    • Spoel de pasta eerst met heet water en daarna met koud water af
    • Was de broccoli en verdeel hem in roosjes
    • Kook de broccoli in kokend water in ± 5 minuten beetgaar en spoel ze met koud water
    • Laat de tonijn uitlekken en maak de vis met een vork los
    • Hak de olijven fijn
    • Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit
    • Pel de knoflook en pers hem uit
    • Was de peterselie en hak hem fijn
    • Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met zout en peper
    • Lekker met Foccacia (soort brood)