Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr pipe rigate (holle, geribbelde pastasoort)
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gr broccoli
- 400 gr tonijn uit blik (b.v. john West)
- 16 zwarte olijven zonder pit
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Kook de pasta met 1 eetlepel olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Spoel de pasta eerst met heet water en daarna met koud water af
- Was de broccoli en verdeel hem in roosjes
- Kook de broccoli in kokend water in ± 5 minuten beetgaar en spoel ze met koud water
- Laat de tonijn uitlekken en maak de vis met een vork los
- Hak de olijven fijn
- Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit
- Pel de knoflook en pers hem uit
- Was de peterselie en hak hem fijn
- Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met zout en peper
- Lekker met Foccacia (soort brood)