Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1/4-1/2 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd
    • 300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik
    • 1 fijngesneden rode ui
    • 4 lente-uitjes in dunne ringen
    • 3 grote tomaten in partjes
    • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
    • 1 eetlepel lichte Japanse sojasaus
    • 1 theelepel rijstazijn
    • 1/4 theelepel suiker
    • 200 gr rucola of waterkers
    • 1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in partjes
    • 1-2 theelepels sesamolie


  • Bereiding:

    • Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel in de tonijnreepjes
    • Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken
    • Verdeel de rucola over de borden
    • Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en leg het tonijnmengsel op de rucola
    • Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel sesamzaad over
    • Variatie: In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken