Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1/4-1/2 theelepel zout
- 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
- 1 geperst teentje knoflook
- 1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd
- 300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik
- 1 fijngesneden rode ui
- 4 lente-uitjes in dunne ringen
- 3 grote tomaten in partjes
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 1 eetlepel lichte Japanse sojasaus
- 1 theelepel rijstazijn
- 1/4 theelepel suiker
- 200 gr rucola of waterkers
- 1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in partjes
- 1-2 theelepels sesamolie
-
Bereiding:- Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel in de tonijnreepjes
- Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken
- Verdeel de rucola over de borden
- Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en leg het tonijnmengsel op de rucola
- Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel sesamzaad over
- Variatie: In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken