Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1/2 kleine krop lollo biondo (groene krulsla)
    • 1 kleine ui
    • 3 gedroogde tomaten op olie
    • 1 blikje tonijn naturel (nettogewicht ± 200 gr)
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 6 zwarte olijven


  • Bereiding:

    • Was de lollo biondo, sla de bladeren droog, snijd ze in reepjes en verdeel de sla over 2 borden
    • Snijd de ui in ringen en de gedroogde tomaten in reepjes
    • Giet de tonijn af, verdeel het visvlees in stukken en leg die op de sla
    • Klop een sausje van het citroensap, de olie, zout en peper en sprenkel dit over de tonijn
    • Verdeel de uiringen, de gedroogde tomaat en de olijven erover
    • Lekker met Italiaanse bollen