Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 blikje tonijn naturel
    • 1/2 potje gevulde olijven
    • 1 kleine ui
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 royale krop ijsbergsla
    • 1/2 blikje ansjovisfilets
    • 2 eetlepels wijnazijn
    • 1 dl olie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Laat de tonijn uitlekken, verdeel hem in stukjes en leg die in een grote schaal
    • Halveer de olijven en voeg ze toe
    • Pel de ui, snijd hem in heel dunne ringen en voeg die toe
    • Doe de kappertjes erbij
    • Snijd de ijsbergsla in reepjes, was ze, laat goed uitlekken en doe de sla in een schaal
    • Klop voor het sausje de azijn, peper, zout en eventueel wat suiker door elkaar
    • Voeg vlak voor het serveren het sausje toe en schep alles luchtig door elkaar
    • Garneer met ansjovisfilets