Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 blikje tonijn naturel
- 1/2 potje gevulde olijven
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 royale krop ijsbergsla
- 1/2 blikje ansjovisfilets
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 dl olie
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Laat de tonijn uitlekken, verdeel hem in stukjes en leg die in een grote schaal
- Halveer de olijven en voeg ze toe
- Pel de ui, snijd hem in heel dunne ringen en voeg die toe
- Doe de kappertjes erbij
- Snijd de ijsbergsla in reepjes, was ze, laat goed uitlekken en doe de sla in een schaal
- Klop voor het sausje de azijn, peper, zout en eventueel wat suiker door elkaar
- Voeg vlak voor het serveren het sausje toe en schep alles luchtig door elkaar
- Garneer met ansjovisfilets