Aantal personen: 3
- Ingrediënten
- 100 gram tonijn in olie
- 1 dl olijf olie
- 200 gram tomaten
- 100 gram ui
- 300 gram rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- zout
- 50 gram kappertjes
- het sap van een citroen
- 150 gram olijven
- 1 theelepel karwijzaad
- 2 hardgekookte eieren
- Bereiding:
- Grill apart de tomaten, de paprika’s, de ui en alle knoflook; Keer dit alles van tijd tot tijd
om. - Haal van de grill en laat lauw worden in een kom, verwijder schillen en pitten.
- Snijdt de tomaten en de paprika’s in heel kleine stukjes en leg ze op een dienbord.
- Mix de tonijn, de ui en de knoflook totdat er een romige saus ontstaat en voeg er het
citroensap, het karwijzaad en de kappertjes aan toe. - Bedek de tomaten en de paprika’s met deze saus en garneer met de olijven en de in
kwartjes gesneden eieren.
- Grill apart de tomaten, de paprika’s, de ui en alle knoflook; Keer dit alles van tijd tot tijd