aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 grote tomaat
    • 100 gr zeekraal
    • 1 limoen
    • 5 el olijfolie
    • 1 koffielepel pesto
    • 4 blaadjes eikebladsla
    • 4 verse tonijnfilets van ca 150 gr elk
    • 250 gr basmatirijst
    • Boter
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca 1 cm
    • Breek het vezelige uiteinde van de zeekraal en kook ze ca 10 minuten, zonder
      deksel, in ruim water gaar
    • Laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan
    • Was de limoen en verwijder de schil met behulp van een dunschiller
    • Hak de schil vervolgens zeer fijn en bewaar deze snippers in 1 eetlepel
      olijfolie
    • Pers het sap uit de limoen
    • Vermeng de rest van de olijfolie met een geutje limoensap, de pesto en wat
      peper en roer dit sausje onder de tomaatblokjes en de zeekraal
    • Was de slablaadjes en laat ze uitlekken
    • Was de visfilets en dep ze droog
    • Kook de basmatirijst gaar in 5 dl lichtgezouten water
    • Bak ondertussen de visfilets, langs bijde zijden, gaar in een nootje boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Haal de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie
    • Deglaceer de pan met een geutje water en de rest van het limoensap
    • Leg de rijst bovenaan op het bord, maak in het midden een kuiltje en schep er
      de groentebereiding in
    • Schik onderaan een visfilet en wrijf de
    • bovenzijde van de vis lichtjes in met de gehakte limoenschil
    • Lepel was saus, door een fijn zeefje, over de vis
    • Versier dit gerecht met een blaadje sla en drink er een droge Chileense wijn bij