aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 16 tongfilets
- 1 venkelknol met kruid
- 1/2 l visfumet
- 1 citroen
- 1 eieredooier
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Paprikapoeder
- Cayennepoeder
- 30 gr boter
-
Bereiding:
- Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukjes en fruit ze in 20g boter Laat
ze verder in een gesloten pan stoven - Rol de tongfilets op en steek ze vast met een prikkertje, pocheer ze in de
fumet gedurende een 3-tal minuten - Houd ze warm
- Neem 2 dl van het pocheervocht en voeg dit bij de venkel
- Laat de venkel goed inkoken tot de helft van de massa
- Kruid de saus met het nat van de citroen
- Laat nog even inkoken neem de saus van het vuur en voeg er onder goed roeren de
eierdooier toe - Breng verder op smaak met de paprika- en cayennepoeder
- Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukjes en fruit ze in 20g boter Laat