aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 16 tongfilets
    • 1 venkelknol met kruid
    • 1/2 l visfumet
    • 1 citroen
    • 1 eieredooier
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • Paprikapoeder
    • Cayennepoeder
    • 30 gr boter

  • Bereiding:

    • Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukjes en fruit ze in 20g boter Laat
      ze verder in een gesloten pan stoven
    • Rol de tongfilets op en steek ze vast met een prikkertje, pocheer ze in de
      fumet gedurende een 3-tal minuten
    • Houd ze warm
    • Neem 2 dl van het pocheervocht en voeg dit bij de venkel
    • Laat de venkel goed inkoken tot de helft van de massa
    • Kruid de saus met het nat van de citroen
    • Laat nog even inkoken neem de saus van het vuur en voeg er onder goed roeren de
      eierdooier toe
    • Breng verder op smaak met de paprika- en cayennepoeder