aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 8 tongfilets
- 1 dl bouillon
- 1 dl room
- 250 g boter
- Enkele sjalotjes
- Peper
- Zout
- Tijm
- Sap van 4 passievruchten
- Dobbelsteentjes courgette en paprika
- Paddestoelen (girottes) voor de vulling
-
Bereiding:
- Hak de sjalotjes; smelt de boter en stoof de sjalotjes even aan
- Voeg de bouillon toe
- Doe de room en de witte wijn erbij en roer alles goed door elkaar
- Voeg peper, zout en tijm toe
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat tot 1/3 inkoken
- Na ongeveer 15 min. zal de vloeistof voldoende gereduceerd zijn
- Snijd telkens wat stukjes boter af en voeg die bij de vloeistof
- Blijf roeren tot elk stukje volledig verwerkt is
- Giet de saus dan door een fijne zeef
- Voeg het passievruchtensap bij de saus
- Vul de tongfilets met de paddestoelen, vouw ze in drieën en zorg ervoor
dat de witte kant aan de buitenkant komt - Bak ze snel bruin en serveer ze met de saus en een brunoise van dobbelsteentjes
paprika en courgette, even opgekookt tot ze knapperig zijn