aantal personen: 4

  • Ingredi├źnten:
    • 8 tongfilets
    • 1 dl bouillon
    • 1 dl room
    • 250 g boter
    • Enkele sjalotjes
    • Peper
    • Zout
    • Tijm
    • Sap van 4 passievruchten
    • Dobbelsteentjes courgette en paprika
    • Paddestoelen (girottes) voor de vulling

  • Bereiding:

    • Hak de sjalotjes; smelt de boter en stoof de sjalotjes even aan
    • Voeg de bouillon toe
    • Doe de room en de witte wijn erbij en roer alles goed door elkaar
    • Voeg peper, zout en tijm toe
    • Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat tot 1/3 inkoken
    • Na ongeveer 15 min. zal de vloeistof voldoende gereduceerd zijn
    • Snijd telkens wat stukjes boter af en voeg die bij de vloeistof
    • Blijf roeren tot elk stukje volledig verwerkt is
    • Giet de saus dan door een fijne zeef
    • Voeg het passievruchtensap bij de saus
    • Vul de tongfilets met de paddestoelen, vouw ze in drie├źn en zorg ervoor
      dat de witte kant aan de buitenkant komt
    • Bak ze snel bruin en serveer ze met de saus en een brunoise van dobbelsteentjes
      paprika en courgette, even opgekookt tot ze knapperig zijn