Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 100 gram zeer dun gefileerde gerookte zalm
    • 4 gamba’s
    • 1 rode ui
    • 4 knoflooktenen
    • 2 eieren
    • 4 plakjes aubergine
    • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
    • paprikapoeder
    • dille
    • rozemarijn
    • zwarte peper uit de molen
    • ev. zout

  • Bereiding:
    • Bekleed twee kleine (koffie)kopjes aan de binnenkant met de gerookte zalm.
    • Laat de plakjes aubergine ca 20 minuten weken in een lauwe zoutoplossing en snijd de
      aubergine daarna in kleine stukjes.
    • Pel de gamba’s en snijd deze in heel kleine stukjes, doe hetzelfde met de knoflook.
    • Bak de ui, knoflook en gamba’s samen met wat paprikapoeder, dille en rozemarijn totdat
      de ui en knoflook glazig worden.
    • Voeg hierna de aubergine toe.
    • Roerbak dit een paar minuten en voeg de 2 eieren samen met flink wat peper toe.
    • Roerbak alles tot het ei gestold is en voeg als laatste de peterselie toe.
    • Hierna even het mengsel proeven, en er eventueel nog wat zout aan toevoegen.
    • Vul dan de kopjes met het roerbak-mengsel en zet ze ongeveer een uur in de koelkast om
      op te stijven.
    • Daarna keer je de kopjes om op een schoteltje, als alles niet loskomt de kopjes eerst even
      verwarmen in je handen voor het omkeren.