Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 100 gram zeer dun gefileerde gerookte zalm
- 4 gamba’s
- 1 rode ui
- 4 knoflooktenen
- 2 eieren
- 4 plakjes aubergine
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- paprikapoeder
- dille
- rozemarijn
- zwarte peper uit de molen
- ev. zout
- Bereiding:
- Bekleed twee kleine (koffie)kopjes aan de binnenkant met de gerookte zalm.
- Laat de plakjes aubergine ca 20 minuten weken in een lauwe zoutoplossing en snijd de
aubergine daarna in kleine stukjes. - Pel de gamba’s en snijd deze in heel kleine stukjes, doe hetzelfde met de knoflook.
- Bak de ui, knoflook en gamba’s samen met wat paprikapoeder, dille en rozemarijn totdat
de ui en knoflook glazig worden. - Voeg hierna de aubergine toe.
- Roerbak dit een paar minuten en voeg de 2 eieren samen met flink wat peper toe.
- Roerbak alles tot het ei gestold is en voeg als laatste de peterselie toe.
- Hierna even het mengsel proeven, en er eventueel nog wat zout aan toevoegen.
- Vul dan de kopjes met het roerbak-mengsel en zet ze ongeveer een uur in de koelkast om
op te stijven. - Daarna keer je de kopjes om op een schoteltje, als alles niet loskomt de kopjes eerst even
verwarmen in je handen voor het omkeren.