aantal personen: 4-6


  • IngrediĆ«nten:


    • 60 gr boter of margarine

    • 1 kg rijpe tomaten, gehalveerd

    • 1 ui, fijngesneden

    • Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm

    • 1 laurierblad

    • 3/4 liter runderbouillon

    • Zout

    • Versgemalen peper

    • 35 gr bloem

    • 30 gr vermicelli

    • Nootmuskaat

    • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

  • Bereiding:


    • In soeppan 25 gr boter smelten en tomaat, ui, tijm en laurierblad ca. 5 minuten zachtjes bakken

    • Bouillon en 1 theelepel zout toevoegen en soep afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken

    • Tomatenmengsel door zeef wrijven

    • In andere pan 35 gr boter smelten en bloem in 1 keer toevoegen

    • Mengsel al roerend ca 2 minuten zachtjes bakken

    • Geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot gebonden soep ontstaat

    • Soep afgedekt ca 15 minuten zachtjes laten koken

    • Vermicelli laatste 5 minuten met soep laten meekoken

    • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat

    • Soep met gehakte peterselie bestrooien