aantal personen: 4-6
-
Ingrediënten:-
60 gr boter of margarine -
1 kg rijpe tomaten, gehalveerd -
1 ui, fijngesneden -
Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm -
1 laurierblad -
3/4 liter runderbouillon -
Zout -
Versgemalen peper -
35 gr bloem -
30 gr vermicelli -
Nootmuskaat -
2 eetlepels fijngesneden peterselie
-
-
Bereiding:-
In soeppan 25 gr boter smelten en tomaat, ui, tijm en laurierblad ca. 5 minuten zachtjes bakken -
Bouillon en 1 theelepel zout toevoegen en soep afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken -
Tomatenmengsel door zeef wrijven -
In andere pan 35 gr boter smelten en bloem in 1 keer toevoegen -
Mengsel al roerend ca 2 minuten zachtjes bakken -
Geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot gebonden soep ontstaat -
Soep afgedekt ca 15 minuten zachtjes laten koken -
Vermicelli laatste 5 minuten met soep laten meekoken -
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat -
Soep met gehakte peterselie bestrooien
-