• IngrediĆ«nten:





    • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie



    • 500 gr in stukken gesneden tomaten



    • 1 uitgeperst teentje knoflook



    • 1 theelepel gedroogd basilicum



    • 1 1/2 dl water



    • Zout



    • Peper






  • Bereiding:





    • Verhit de olie in een pan



    • Voeg de stukken tomaat, het uitgeperste teentje knoflook en het
      basilicum toe



    • Draai de hittebron laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes
      sudderen



    • Voeg het water toe en laat alles onder regelmatig doorroeren nog
      ca. 5 minuten zachtjes doorsudderen tot een dikke saus is ontstaan



    • Pureer de saus in een foodprocessor of andere keukenmachine of door
      een roerzeef



    • Doe de saus in een kommetje en maak hem op smaak met wat zout en
      peper



    • Serveer de saus bij vlees-, vis-, kip- en groentegerechten