-
Ingrediënten:
-
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
-
500 gr in stukken gesneden tomaten
-
1 uitgeperst teentje knoflook
-
1 theelepel gedroogd basilicum
-
1 1/2 dl water
-
Zout
-
Peper
-
-
Bereiding:
-
Verhit de olie in een pan
-
Voeg de stukken tomaat, het uitgeperste teentje knoflook en het
basilicum toe
-
Draai de hittebron laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes
sudderen
-
Voeg het water toe en laat alles onder regelmatig doorroeren nog
ca. 5 minuten zachtjes doorsudderen tot een dikke saus is ontstaan
-
Pureer de saus in een foodprocessor of andere keukenmachine of door
een roerzeef
-
Doe de saus in een kommetje en maak hem op smaak met wat zout en
peper
-
Serveer de saus bij vlees-, vis-, kip- en groentegerechten
-