- Ingrediënten
- 3 kilo tomaten
- 5 sjalotjes
- 1/2 rode paprika
- 1,5 theelepel selderijzaad
- 1 theelepel pimentbes
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 kaneel stokje
- 10 ml natrena vloeibaar
- 1 eetlepel zout
- 3,5 dl azijn
- 5 eetlepels verse basilicum
- Bereiding:
- Hak de basilicum fijn, snij de paprika fijn en snipper de sjalot.
- Ontvel de tomaten en hak ze grof in stukken.
- Vermeng in een roestvrijstalen wok of bakpan de tomaat, sjalot en paprika.
- Breng dit al roerend aan de kook en laat het op laag vuur in circa 30 minuten zacht
worden. - Pureer de groenten en laat deze circa 1 uur op matig vuur indikken; Roer regelmatig.
- Bind selderijzaad, pimentbessen, mosterdzaad en kaneel in een stukje kaasdoek tot een
buideltje samen. - Voeg dit met de natrena en zout bij het tomatenmengsel en laat het nog 30 minuten
sudderen. - Laat het met azijn en basilicum nog 10 minuten sudderen.
- Verwijder het kruidenbuideltje en breng de ketchup zonodig op smaak.