• IngrediĆ«nten
    • 3 kilo tomaten
    • 5 sjalotjes
    • 1/2 rode paprika
    • 1,5 theelepel selderijzaad
    • 1 theelepel pimentbes
    • 1 theelepel mosterdzaad
    • 1 kaneel stokje
    • 10 ml natrena vloeibaar
    • 1 eetlepel zout
    • 3,5 dl azijn
    • 5 eetlepels verse basilicum

  • Bereiding:
    • Hak de basilicum fijn, snij de paprika fijn en snipper de sjalot.
    • Ontvel de tomaten en hak ze grof in stukken.
    • Vermeng in een roestvrijstalen wok of bakpan de tomaat, sjalot en paprika.
    • Breng dit al roerend aan de kook en laat het op laag vuur in circa 30 minuten zacht
      worden.
    • Pureer de groenten en laat deze circa 1 uur op matig vuur indikken; Roer regelmatig.
    • Bind selderijzaad, pimentbessen, mosterdzaad en kaneel in een stukje kaasdoek tot een
      buideltje samen.
    • Voeg dit met de natrena en zout bij het tomatenmengsel en laat het nog 30 minuten
      sudderen.
    • Laat het met azijn en basilicum nog 10 minuten sudderen.
    • Verwijder het kruidenbuideltje en breng de ketchup zonodig op smaak.