Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 200 gr rundergehakt
- 75 gr Franse geitenkaas
- Peper
- Zout
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 150 gr spaghetti of andere pasta
- 1/2 potje basilicumsaus
- 25 gr boter
- 1 zakje gemengde sla
- Slasaus
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225°C
- Zet in een pan ruim water met zout op
- Was de tomaten, snijd de kapjes eraf (die worden niet gebruikt) en hol de tomaten met een theelepel uit
- Doe het gehakt in een kom
- Snijd de korstjes van de geitenkaas en verkruimel de kaas boven de kom
- Vermeng het gehakt met de geitenkaas, zout, peper en de Italiaanse kruiden en vul de tomaten hoog met het gehaktmengsel op
- Zet ze in een ovenschaal en laat ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden
- Kook de spaghetti intussen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar
- Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en doe hem terug in de pan
- Roer er de basilicumsaus en de boter door en laat de spaghetti al omscheppend op zacht vuur door en door warm worden
- Doe de gemengde sla in een slakom en sprenkel er de slasaus over
- Schep de spaghetti op 2 borden en zet de tomaten ernaast
- Serveer met de salade