Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 50 gr boter
    • 750 gr ontvelde tomaten in vieren
    • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
    • 1/2 pakje basilicum (diepvries of vers)
    • 5 kerstomaatjes in vieren
    • Voor de sjalottensaus:
    • 30 gr boter
    • 6 gesnipperde sjalotjes
    • 1/2 eetlepel wijnazijn
    • 1 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit 25 gr boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2 minuten
    • Bak de sjalot zachtjes in 30 gr boter
    • Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten zachtjes koken
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gr boter fijn en schep de kerstomaatjes erdoor
    • Breng op smaak met peper
    • Serveer de saus bij de stamppot