Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 50 gr boter
- 750 gr ontvelde tomaten in vieren
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 1/2 pakje basilicum (diepvries of vers)
- 5 kerstomaatjes in vieren
- Voor de sjalottensaus:
- 30 gr boter
- 6 gesnipperde sjalotjes
- 1/2 eetlepel wijnazijn
- 1 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Verhit 25 gr boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2 minuten
- Bak de sjalot zachtjes in 30 gr boter
- Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met zout en peper
- Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gr boter fijn en schep de kerstomaatjes erdoor
- Breng op smaak met peper
- Serveer de saus bij de stamppot