Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 sjalotje
    • 4 kleine tomaatjes
    • 1 blikje tonijn
    • 3 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel citroensap
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel fijngehakte selderij
    • IJsbergsla


  • Bereiding:

    • Snijd de bleekselderijstengel in smalle boogjes, het sjalotje in ringen en de tomaat in partjes
    • Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verwijder de graatjes
    • Vermeng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, een snufje zout, een snufje peper en de bladselderij
    • Meng de bleekselderij, het sjalotje, de tomaat en de tonijn door deze saus en meng het geheel goed door elkaar
    • Leg slabladeren (eventueel in stukken gescheurd) op 2 diepe borden en schep de salade erover
    • U kunt de salade serveren met ansjovis of schijfjes ei
    • Als u er gekookte (nieuwe) aardappelen bij geeft, heeft u een lichte maaltijd