Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 stengel bleekselderij
- 1 sjalotje
- 4 kleine tomaatjes
- 1 blikje tonijn
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel citroensap
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel fijngehakte selderij
- IJsbergsla
-
Bereiding:- Snijd de bleekselderijstengel in smalle boogjes, het sjalotje in ringen en de tomaat in partjes
- Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verwijder de graatjes
- Vermeng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, een snufje zout, een snufje peper en de bladselderij
- Meng de bleekselderij, het sjalotje, de tomaat en de tonijn door deze saus en meng het geheel goed door elkaar
- Leg slabladeren (eventueel in stukken gescheurd) op 2 diepe borden en schep de salade erover
- U kunt de salade serveren met ansjovis of schijfjes ei
- Als u er gekookte (nieuwe) aardappelen bij geeft, heeft u een lichte maaltijd