Aantal personen: 2
- Ingrediƫnten
- 4 eiwitten
- 2 eidooiers
- 160 gram gemalen amandelen
- 100 gram fructose
- 1/4 liter slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 250 gram mascarpone
- 100 gram fructose
- 1 klein borrelglaasje Amaretto
- 1 kop sterke nescafe
- 2 soeplepels fructose
- 1 blaadje gelatine
- beetje cacao om te versieren (of geschaafde pure chocolade 70%)
- Bereiding:
- Eerst wordt het amandelkoekje gemaakt.
- klop de eiwitten goed stijf , voeg de 100 gr fructose toe en nog even kloppen.
- Met een gladde lepel de gemalen amandelen voorzichtig erdoor scheppen.
- Bakplaat bespuiten met bak spray.
- Amandelmassa op de plaat uitspreiden, ongeveer 0.5 cm dik.
- Een 15 minuten bakken op 175 graden.
- Na afkoelen, 6 rondjes uitsteken en op de bodem van 6 dessertkommetjes leggen.
- Intussen 4 blaadjes gelatine latenweken in koud water.
- Zet 1 kop sterke nescafe, meng er de 2 soeplepels fructose onder en 1 blaadje gelatine.
- Laat afkoelen, voor het begint te lobben over de koekjes verdelen.
- Nu wordt de mascarpone creme gemaakt.
- Eerst de slagroom stijf kloppen.
- Klop de 2 eidooiers samen met de 100 gram fructose en het glaasje Amaretto goed
schuimig. - Neem 2 soeplepels kokend water, los er de 3 blaadjes gelatine in op, en voeg al kloppend
bij de eiermassa samen met de mascarpone. - Als laatste de slagroom er voorzichtig doorheen scheppen en over de koekjes met nescafe
verdelen. - Minstens 1 uur in de koelkast zetten.
- Voor het opdienen de pure cacao of chocolade schilfers over strooien.