Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 4 eiwitten
    • 2 eidooiers
    • 160 gram gemalen amandelen
    • 100 gram fructose
    • 1/4 liter slagroom
    • 2 blaadjes gelatine
    • 250 gram mascarpone
    • 100 gram fructose
    • 1 klein borrelglaasje Amaretto
    • 1 kop sterke nescafe
    • 2 soeplepels fructose
    • 1 blaadje gelatine
    • beetje cacao om te versieren (of geschaafde pure chocolade 70%)

  • Bereiding:
    • Eerst wordt het amandelkoekje gemaakt.
    • klop de eiwitten goed stijf , voeg de 100 gr fructose toe en nog even kloppen.
    • Met een gladde lepel de gemalen amandelen voorzichtig erdoor scheppen.
    • Bakplaat bespuiten met bak spray.
    • Amandelmassa op de plaat uitspreiden, ongeveer 0.5 cm dik.
    • Een 15 minuten bakken op 175 graden.
    • Na afkoelen, 6 rondjes uitsteken en op de bodem van 6 dessertkommetjes leggen.
    • Intussen 4 blaadjes gelatine latenweken in koud water.
    • Zet 1 kop sterke nescafe, meng er de 2 soeplepels fructose onder en 1 blaadje gelatine.
    • Laat afkoelen, voor het begint te lobben over de koekjes verdelen.
    • Nu wordt de mascarpone creme gemaakt.
    • Eerst de slagroom stijf kloppen.
    • Klop de 2 eidooiers samen met de 100 gram fructose en het glaasje Amaretto goed
      schuimig.
    • Neem 2 soeplepels kokend water, los er de 3 blaadjes gelatine in op, en voeg al kloppend
      bij de eiermassa samen met de mascarpone.
    • Als laatste de slagroom er voorzichtig doorheen scheppen en over de koekjes met nescafe
      verdelen.
    • Minstens 1 uur in de koelkast zetten.
    • Voor het opdienen de pure cacao of chocolade schilfers over strooien.