Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1/4 krop ijsbergsla
    • 1/2 komkommer
    • 2 bosuitjes
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel (Thaise roerbak)olie
    • 3 eetlepels sesamolie
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1 mespunt gemberpoeder
    • Peper
    • Zout
    • 100 gr taugé
    • 75 gr Hollandse garnalen
    • 1 1/2 eetlepel grof gehakt korianderblad
    • 1/2 limoen in stukjes


  • Bereiding:

    • Was de sla en snijd deze heel fijn
    • Was de komkommer en schaaf hem dun
    • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
    • Pel en snipper de knoflook
    • Klop een sausje van de knoflook, de 2 oliesoorten, het limoensap, het gemberpoeder en wat peper en zout
    • Schep de komkommer, bosui en taugé door elkaar
    • Leg de ijsbergsla op een platte schaal, schik er het komkommermengsel en de garnalen op en schenk de dressing erover
    • Garneer met de koriander en stukjes limoen
    • – U kunt de garnalen vervangen door 100 gr gekookte mosselen zonder schelp