Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1/4 krop ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (Thaise roerbak)olie
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 mespunt gemberpoeder
- Peper
- Zout
- 100 gr taugé
- 75 gr Hollandse garnalen
- 1 1/2 eetlepel grof gehakt korianderblad
- 1/2 limoen in stukjes
-
Bereiding:- Was de sla en snijd deze heel fijn
- Was de komkommer en schaaf hem dun
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
- Pel en snipper de knoflook
- Klop een sausje van de knoflook, de 2 oliesoorten, het limoensap, het gemberpoeder en wat peper en zout
- Schep de komkommer, bosui en taugé door elkaar
- Leg de ijsbergsla op een platte schaal, schik er het komkommermengsel en de garnalen op en schenk de dressing erover
- Garneer met de koriander en stukjes limoen
- – U kunt de garnalen vervangen door 100 gr gekookte mosselen zonder schelp