Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 blikje kokosmelk (netto 400 ml)
    • 3 dl kruidenbouillon
    • 2 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
    • 2 rode Spaanse pepers in ringetjes
    • 1 stengel sereh in stukken
    • 1 prei in dunne ringen
    • 3 stengels paksoi
    • 1 uitgeperste limoen
    • 1 theelepel Thaise rode currypasta
    • 175 gr Quornstukjes
    • 2 eetlepels (roerbak)olie
    • 4 eetlepels korianderblaadjes


  • Bereiding:

    • Breng in een pan de kokosmelk met de bouillon, de sereh, de gember en de helft van de
      peperringetjes aan de kook en laat dit ± 5 minuten zachtjes koken
    • Snijd het groene paksoiblad in repen
    • Roer het limoensap met de currypasta, de prei en de paksoi door de soep en verwarm het
      geheel nog ± 3 minuten
    • Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de Quornstukjes al omscheppend
      knapperig bruin
    • Verwijder de gember en de sereh uit de soep, schep de soep in 4 diepe borden en schep
      de gebakken Quornstukjes in het midden
    • Strooi de koriander en de peperringetjes erover
    • Tip: Sereh is te koop bij de toko en de groenteafdeling van goed gesorteerde
      supermarkten
    • U kunt de sereh vervangen door de geraspte schil van de limoen