Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 blikje kokosmelk (netto 400 ml)
- 3 dl kruidenbouillon
- 2 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
- 2 rode Spaanse pepers in ringetjes
- 1 stengel sereh in stukken
- 1 prei in dunne ringen
- 3 stengels paksoi
- 1 uitgeperste limoen
- 1 theelepel Thaise rode currypasta
- 175 gr Quornstukjes
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 4 eetlepels korianderblaadjes
-
Bereiding:- Breng in een pan de kokosmelk met de bouillon, de sereh, de gember en de helft van de
peperringetjes aan de kook en laat dit ± 5 minuten zachtjes koken - Snijd het groene paksoiblad in repen
- Roer het limoensap met de currypasta, de prei en de paksoi door de soep en verwarm het
geheel nog ± 3 minuten - Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de Quornstukjes al omscheppend
knapperig bruin - Verwijder de gember en de sereh uit de soep, schep de soep in 4 diepe borden en schep
de gebakken Quornstukjes in het midden - Strooi de koriander en de peperringetjes erover
- Tip: Sereh is te koop bij de toko en de groenteafdeling van goed gesorteerde
supermarkten - U kunt de sereh vervangen door de geraspte schil van de limoen
- Breng in een pan de kokosmelk met de bouillon, de sereh, de gember en de helft van de