Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 400 gr kleine gekookte garnalen
- 12 verse muntblaadjes
- 1 sjalot
- 15 mm verse gember aan een stuk
- 2 verse rode pepers
- 1 stengel citroengras
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels palmsuiker
- 2 theelepels vissaus
- 3/4 dl vers limesap
- Versgemalen zwarte peper
- Slabladeren
-
Bereiding:- Pel de garnalen en snijd ze in de lengte door midden
- Wrijf een slakom in met de helft van de muntblaadjes hak de sjalot, de gember, de pepers en
- het citroengras in stukken en kneus de knoflook en doe de ingrediënten in een kom samen met de suiker, de vissaus en het limesap
- Roer alles goed door elkaar en doe dan de garnalen erbij, breng ze op smaak ver de versgemalen peper en vermeng alles nogmaals goed
- Doe alles op een schone schaal, die belegd is met slabladeren en garneer met de overgebleven muntbladeren