Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 400 gr kleine gekookte garnalen
    • 12 verse muntblaadjes
    • 1 sjalot
    • 15 mm verse gember aan een stuk
    • 2 verse rode pepers
    • 1 stengel citroengras
    • 1 teentje knoflook
    • 2 theelepels palmsuiker
    • 2 theelepels vissaus
    • 3/4 dl vers limesap
    • Versgemalen zwarte peper
    • Slabladeren


  • Bereiding:

    • Pel de garnalen en snijd ze in de lengte door midden
    • Wrijf een slakom in met de helft van de muntblaadjes hak de sjalot, de gember, de pepers en
    • het citroengras in stukken en kneus de knoflook en doe de ingrediĆ«nten in een kom samen met de suiker, de vissaus en het limesap
    • Roer alles goed door elkaar en doe dan de garnalen erbij, breng ze op smaak ver de versgemalen peper en vermeng alles nogmaals goed
    • Doe alles op een schone schaal, die belegd is met slabladeren en garneer met de overgebleven muntbladeren