aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 g kogelbiefstuk of ossehaas -
1 kleine aubergine -
2 uien -
1 groene paprika -
100 g tauge -
100 g shii-take -
Stukje verse gember (ca. 2 cm) -
1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman) -
1/2 dl mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry -
1/2 eetlepel basterdsuiker -
Olie -
8 rauwe gamba’s -
Versgemalen peper
-
-
Bereiding:-
Biefstuk ca. 1 uur in vriezer leggen zodat het vlees half bevroren is -
Aubergine in dunne plakken snijden -
Plakken ca. 15 minuten in ruim water met zout leggen -
In vergiet laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen -
Uien in dunne ringen snijden -
Paprika in dunne ringen snijden -
Tauge afspoelen -
Gember schillen -
Boven kommetje gember met knoflookpers uitpersen -
Sojasaus, mirin en basterdsuiker erdoor roeren -
Over 4 kleine kommetjes verdelen -
Biefstuk in heel dunne plakjes snijden -
Groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen rangschikken -
Tafelgrill verhitten en bestrijken met olie -
Groenten, biefstuk en garnalen op tafelgrill bakken -
Bestrooien met peper -
Door sausje halen -
Serveer er gekookte (Japanse) rijst bij
-