aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 g kogelbiefstuk of ossehaas

    • 1 kleine aubergine

    • 2 uien

    • 1 groene paprika

    • 100 g tauge

    • 100 g shii-take

    • Stukje verse gember (ca. 2 cm)

    • 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)

    • 1/2 dl mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry

    • 1/2 eetlepel basterdsuiker

    • Olie

    • 8 rauwe gamba’s

    • Versgemalen peper


  • Bereiding:


    • Biefstuk ca. 1 uur in vriezer leggen zodat het vlees half bevroren is

    • Aubergine in dunne plakken snijden

    • Plakken ca. 15 minuten in ruim water met zout leggen

    • In vergiet laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen

    • Uien in dunne ringen snijden

    • Paprika in dunne ringen snijden

    • Tauge afspoelen

    • Gember schillen

    • Boven kommetje gember met knoflookpers uitpersen

    • Sojasaus, mirin en basterdsuiker erdoor roeren

    • Over 4 kleine kommetjes verdelen

    • Biefstuk in heel dunne plakjes snijden

    • Groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen rangschikken

    • Tafelgrill verhitten en bestrijken met olie

    • Groenten, biefstuk en garnalen op tafelgrill bakken

    • Bestrooien met peper

    • Door sausje halen

    • Serveer er gekookte (Japanse) rijst bij