Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- Peper
- Zout
- Foelie
- Harissa (pittige Marokaanse saus)
- 1 laurierblad
- Boter
- 300 gr pompoen
- 1/2 preiwit
- 1 kleine ui
- Enkele blaadjes lavas
- 1/2 runderbouillontablet
- 2 rijpe tamarillo’s (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel ‘boomtomaat’
genoemd) - 1 kleine vleestomaat
- 50 gr puur kalfsgehakt en bloem
- 2 eetlepels room
- 1/2 eetlepel gehakte peterselie
-
Bereiding:- Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel
boter en 1/2 koffielepel zout - Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het
water - Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water
- Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe
- Was en pel de tamarillo’s, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine
stukjes en voeg die bij de soep - Laat alles zachtjes gaar koken
- Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes
- Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een
puntzeef - Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte
van een hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar - Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden
bij - Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt
- Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie
bij - Deze soep is vers het lekkerst met plat ongedesemd of
zuurdesembrood
- Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel