Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • Peper
    • Zout
    • Foelie
    • Harissa (pittige Marokaanse saus)
    • 1 laurierblad
    • Boter
    • 300 gr pompoen
    • 1/2 preiwit
    • 1 kleine ui
    • Enkele blaadjes lavas
    • 1/2 runderbouillontablet
    • 2 rijpe tamarillo’s (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel ‘boomtomaat’
      genoemd)
    • 1 kleine vleestomaat
    • 50 gr puur kalfsgehakt en bloem
    • 2 eetlepels room
    • 1/2 eetlepel gehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel
      boter en 1/2 koffielepel zout
    • Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het
      water
    • Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water
    • Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe
    • Was en pel de tamarillo’s, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine
      stukjes en voeg die bij de soep
    • Laat alles zachtjes gaar koken
    • Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes
    • Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een
      puntzeef
    • Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte
      van een hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar
    • Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden
      bij
    • Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt
    • Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie
      bij
    • Deze soep is vers het lekkerst met plat ongedesemd of
      zuurdesembrood