aantal personen: 4


Ingrediƫnten:

  • 1 tam konijn
  • 125 gr boter
  • 2 el bloem
  • Peper
  • Zout
  • 1 kopje bouillon
  • 1 sjalotje of een klein uitje
  • Snufje tijm
  • 1 tl honing
  • Een paar druppels citroensap
  • 1 blikje gepelde druiven
  • 1 el zure room

Bereiding:

  • Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken snijden
  • Vermeng de bloem met zout en peper
  • Rol het konijn door de bloem en braad het aan alle kanten mooi bruin
  • Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen
  • Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over het konijn (pas op niet te veel)
  • Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme oven in ca. 1 tot 1 1/2 uur gaar worden
  • Bedruip regelmatig; voeg, als de saus teveel inkookt, nog wat bouillon en/of druivesap toe
  • Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal
  • Bind de saus eventueel nog met wat beurre manie
  • Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen
  • Maak het op smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe
  • Beurre manie:
  • Vermeng ca 10 gr boter met 1 eetlepel bloem tot het een balletje vormt en doe daarvan kleine stukjes al roerend in de saus