aantal personen: 4
Ingrediƫnten:
- 1 tam konijn
- 125 gr boter
- 2 el bloem
- Peper
- Zout
- 1 kopje bouillon
- 1 sjalotje of een klein uitje
- Snufje tijm
- 1 tl honing
- Een paar druppels citroensap
- 1 blikje gepelde druiven
- 1 el zure room
Bereiding:
- Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken snijden
- Vermeng de bloem met zout en peper
- Rol het konijn door de bloem en braad het aan alle kanten mooi bruin
- Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen
- Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over het konijn (pas op niet te veel)
- Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme oven in ca. 1 tot 1 1/2 uur gaar worden
- Bedruip regelmatig; voeg, als de saus teveel inkookt, nog wat bouillon en/of druivesap toe
- Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal
- Bind de saus eventueel nog met wat beurre manie
- Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen
- Maak het op smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe
- Beurre manie:
- Vermeng ca 10 gr boter met 1 eetlepel bloem tot het een balletje vormt en doe daarvan kleine stukjes al roerend in de saus