aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 500 g rosbief

    • Peper

    • 2 sjalotjes

    • 2 stengels bleekselderij

    • 50 g boter

    • 10 g bloem

    • 2 theelepels paprikapoeder

    • 4 dl gezeefde tomaten

    • 400 g tagliatelle

    • Zout

    • 1 bekertje creme fraiche

    • 2 eetlepels verse peterselie

    • 1 eetlepel verse bieslook

    • 75 g belegen Goudse kaas


  • Bereiding:


    • Snijd de rosbief in reepjes van ca. 1 cm en bestrooi ze met peper

    • Pel en snipper de sjalotjes

    • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes

    • Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes rosbief in gedeelten snel rondom bruin

    • Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart

    • Fruit in de achtergebleven boter de sjalot en de bleekselderij ca. 6 minuten en roer er vervolgens de bloem en de paprikapoeder door

    • Schenk al roerend scheutje voor scheutje de gezeefde tomaten erbij

    • Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem ca. 15 minuten zachtjes koken

    • Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar

    • Roer de fijngehakte kruiden en de creme fraiche door de tomatensaus en breng hem op smaak met zout en peper

    • Roer de reepjes rosbief met het uitgelopen sap erdoor en laat het vlees op laag vuur warm worden

    • Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en voeg hem aan de saus toe

    • Serveer de geraspte kaas er apart bij