aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
500 g rosbief -
Peper -
2 sjalotjes -
2 stengels bleekselderij -
50 g boter -
10 g bloem -
2 theelepels paprikapoeder -
4 dl gezeefde tomaten -
400 g tagliatelle -
Zout -
1 bekertje creme fraiche -
2 eetlepels verse peterselie -
1 eetlepel verse bieslook -
75 g belegen Goudse kaas
-
-
Bereiding:-
Snijd de rosbief in reepjes van ca. 1 cm en bestrooi ze met peper -
Pel en snipper de sjalotjes -
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes -
Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes rosbief in gedeelten snel rondom bruin -
Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart -
Fruit in de achtergebleven boter de sjalot en de bleekselderij ca. 6 minuten en roer er vervolgens de bloem en de paprikapoeder door -
Schenk al roerend scheutje voor scheutje de gezeefde tomaten erbij -
Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem ca. 15 minuten zachtjes koken -
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar -
Roer de fijngehakte kruiden en de creme fraiche door de tomatensaus en breng hem op smaak met zout en peper -
Roer de reepjes rosbief met het uitgelopen sap erdoor en laat het vlees op laag vuur warm worden -
Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en voeg hem aan de saus toe -
Serveer de geraspte kaas er apart bij
-