Hoeveelheid: Voor 4 kleine taartjes of 1 grote taart
-
Ingrediënten- 350 gr Quorn fijngehakt
- 1 liter sterke groentebouillon
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 8 schoongeboende nieuwe aardappelen
- 2 eetlepels gehakte oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 200 ml crème fraîche
- 1 bosuitje in ringen
- 4 bakringen (doorsnee ± 10 cm) of 1 bakring (doorsnee ± 24 cm)
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schaaf de courgette, de wortel en de aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes
- Breng in een pan de bouillon aan de kook en blancheer achtereenvolgens de courgette-,
wortel- en aardappelplakjes, steeds 1 minuut - Neem de plakjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze op een doek uitlekken
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de Quorn fijngehakt met de oregano en
wat zout op matig vuur mooi bruin - Zet de ingevette bakring(en) op een bakplaat
- Leg dakpansgewijs plakjes courgette in de ring(en) en leg er dan laag om laag de
groenten, de aardappelen en de Quorn fijngehakt in - Bestrijk elke laag met wat crème fraîche en eindig met Quorn
- Bak de taartjes in de oven in 5-10 minuten mooi bruin
- Zet ze op een bord en verwijder de ring met een doek
- Garneer met een toef crème fraîche en strooi de uiringetjes erover