Hoeveelheid: Voor 4 kleine taartjes of 1 grote taart


  • Ingrediënten

    • 350 gr Quorn fijngehakt
    • 1 liter sterke groentebouillon
    • 1 courgette
    • 1 winterwortel
    • 8 schoongeboende nieuwe aardappelen
    • 2 eetlepels gehakte oregano
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout
    • 200 ml crème fraîche
    • 1 bosuitje in ringen
    • 4 bakringen (doorsnee ± 10 cm) of 1 bakring (doorsnee ± 24 cm)


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Schaaf de courgette, de wortel en de aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes
    • Breng in een pan de bouillon aan de kook en blancheer achtereenvolgens de courgette-,
      wortel- en aardappelplakjes, steeds 1 minuut
    • Neem de plakjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze op een doek uitlekken
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de Quorn fijngehakt met de oregano en
      wat zout op matig vuur mooi bruin
    • Zet de ingevette bakring(en) op een bakplaat
    • Leg dakpansgewijs plakjes courgette in de ring(en) en leg er dan laag om laag de
      groenten, de aardappelen en de Quorn fijngehakt in
    • Bestrijk elke laag met wat crème fraîche en eindig met Quorn
    • Bak de taartjes in de oven in 5-10 minuten mooi bruin
    • Zet ze op een bord en verwijder de ring met een doek
    • Garneer met een toef crème fraîche en strooi de uiringetjes erover