• Ingrediënten

    • 350 gr roggebloem
    • 175 gr tarwebloem
    • 1 3/4 dl water
    • 250 gr honing
    • 100 gr keukenstroop
    • 1 theelepel anijspoeder
    • 1/2 dl karnemelk
    • 15 gr speculaaskruiden
    • 1 mespunt gemberpoeder
    • 1 theelepel dubbelkoolzure soda


  • Bereiding:

    • Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom
    • Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de
      keukenstroop en het anijspoeder aan toe
    • Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook
    • Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een
      koele plaats 2 dagen rusten
    • Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het
      gemberpoeder en de soda door
    • Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap
      van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm
    • Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk
    • Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C
      voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar
    • Laat ze op een taartrooster afkoelen