-
Ingrediënten- 350 gr roggebloem
- 175 gr tarwebloem
- 1 3/4 dl water
- 250 gr honing
- 100 gr keukenstroop
- 1 theelepel anijspoeder
- 1/2 dl karnemelk
- 15 gr speculaaskruiden
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 theelepel dubbelkoolzure soda
-
Bereiding:- Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom
- Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de
keukenstroop en het anijspoeder aan toe - Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook
- Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een
koele plaats 2 dagen rusten - Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het
gemberpoeder en de soda door - Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap
van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm - Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk
- Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C
voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar - Laat ze op een taartrooster afkoelen