Aantal personen: 4
- Ingrediƫnten
- 1 eiwit
- Bindmiddel (bv Tartex biobin)
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 kippepoten en 3 kipkarbonades, ontbeend maar met vel
- 1,25 dl zonnebloem olie
- 3 grote lomboks, zonder zaadlijsten, in kleine stukjes
- 1 handje, in kleine stukjes gesneden, peterselie
- 2 eetlepels gekneusde knoflookteentjes
- 1 grote groene paprika, in kleine stukjes
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel sesamolie
- Saus:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel zout
- 12 druppels natrena vloeibaar
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- bindmiddel
- 2 eetlepels koud water
- Bereiding:
- Meng het eiwit, wat bindmiddel en de sojasaus en leg de stukken kip in de marinade.
- Meng alle ingrediƫnten voor de saus.
- Verhit een wok, doe de olie erbij en verhit verder.
- Roerbak de kip 2 minuten.
- Haal de stukken kip uit de wok en leg ze op een schaal.
- Roerbak de stukjes peper 2 minuten in de wok en verdeel ze over de kip.
- Giet voorzichtig het grootste deel van de olie uit de wok, zodat 3 eetlepels achterblijven.
- Verhit de olie opnieuw en roerbak de knoflook.
- Doe er even later de paprika bij en roerbak die 1 minuut.
- Voeg de peterselie en de kip met de stukjes peper toe.
- Giet er, op hoog vuur, de wijnazijn bij.
- Roer de saus door het gerecht en roerbak 1 minuut.
- Doe tot slot de sesam olie in het gerecht.