Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 1 eiwit
    • Bindmiddel (bv Tartex biobin)
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 4 kippepoten en 3 kipkarbonades, ontbeend maar met vel
    • 1,25 dl zonnebloem olie
    • 3 grote lomboks, zonder zaadlijsten, in kleine stukjes
    • 1 handje, in kleine stukjes gesneden, peterselie
    • 2 eetlepels gekneusde knoflookteentjes
    • 1 grote groene paprika, in kleine stukjes
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 theelepel sesamolie
    • Saus:
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1/2 theelepel zout
    • 12 druppels natrena vloeibaar
    • 1/4 theelepel chilipoeder
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • bindmiddel
    • 2 eetlepels koud water

  • Bereiding:
    • Meng het eiwit, wat bindmiddel en de sojasaus en leg de stukken kip in de marinade.
    • Meng alle ingrediĆ«nten voor de saus.
    • Verhit een wok, doe de olie erbij en verhit verder.
    • Roerbak de kip 2 minuten.
    • Haal de stukken kip uit de wok en leg ze op een schaal.
    • Roerbak de stukjes peper 2 minuten in de wok en verdeel ze over de kip.
    • Giet voorzichtig het grootste deel van de olie uit de wok, zodat 3 eetlepels achterblijven.
    • Verhit de olie opnieuw en roerbak de knoflook.
    • Doe er even later de paprika bij en roerbak die 1 minuut.
    • Voeg de peterselie en de kip met de stukjes peper toe.
    • Giet er, op hoog vuur, de wijnazijn bij.
    • Roer de saus door het gerecht en roerbak 1 minuut.
    • Doe tot slot de sesam olie in het gerecht.