Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 groen pepertje in dunne reepjes
    • 50 gr boter
    • 1 dl melk
    • 3-4 struikjes witlof in reepjes
    • 4 eetlepels ananasstukjes (blikje)
    • 2 eetlepels geweekte en uitgelekte blanke rozijnen
    • Voor de kerriesaus:
    • 45 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
    • Tabasco of chilisaus


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Strooi de reepjes groene peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken
    • Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen
    • Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook
    • Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken
    • Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus
    • Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Serveer met de kerriesaus