Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 1 groen pepertje in dunne reepjes
- 50 gr boter
- 1 dl melk
- 3-4 struikjes witlof in reepjes
- 4 eetlepels ananasstukjes (blikje)
- 2 eetlepels geweekte en uitgelekte blanke rozijnen
- Voor de kerriesaus:
- 45 gr boter
- 40 gr bloem
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 dl kippenbouillon (van tablet)
- Tabasco of chilisaus
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Strooi de reepjes groene peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken
- Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen
- Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook
- Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken
- Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus
- Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer met de kerriesaus