aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • IngrediĆ«nten:

    • 2 uien
    • 40 g boter of margarine
    • 1 kropje rode sla
    • 4 Italiaanse bollen
    • 80 g Creme baguette (Blue band)
    • 4 tartaartjes a 100 g)
    • Zout
    • Peper
    • 8 plakjes ontbijtspek


  • Bereiding:

    • Uien pellen en in ringen snijden
    • Helft van boter verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken
    • Sla wassen en in grote stukken scheuren
    • Italiaanse bollen halveren
    • Beide kanten besmeren met creme baguette
    • Tartaartjes plat slaan
    • Rest van boter verhitten en tartaartjes in ca. 2 minuten gaar bakken
    • Bestrooien met zout en peper
    • Sla over Italiaanse bollen verdelen
    • Tartaartjes erop leggen
    • In achtergebleven vet ontbijtspek knapperig bakken
    • Uimengsel op smaak brengen met peper en zout en op tartaar scheppen
    • Plakjes ontbijtspek erop leggen
    • Afdekken met bovenkant
    • Direct serveren<./>