aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediƫnten:- 2 uien
- 40 g boter of margarine
- 1 kropje rode sla
- 4 Italiaanse bollen
- 80 g Creme baguette (Blue band)
- 4 tartaartjes a 100 g)
- Zout
- Peper
- 8 plakjes ontbijtspek
-
Bereiding:- Uien pellen en in ringen snijden
- Helft van boter verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken
- Sla wassen en in grote stukken scheuren
- Italiaanse bollen halveren
- Beide kanten besmeren met creme baguette
- Tartaartjes plat slaan
- Rest van boter verhitten en tartaartjes in ca. 2 minuten gaar bakken
- Bestrooien met zout en peper
- Sla over Italiaanse bollen verdelen
- Tartaartjes erop leggen
- In achtergebleven vet ontbijtspek knapperig bakken
- Uimengsel op smaak brengen met peper en zout en op tartaar scheppen
- Plakjes ontbijtspek erop leggen
- Afdekken met bovenkant
- Direct serveren<./>