-
Ingrediënten:
-
50 gr boter
-
1 ui
-
4 theelepels paprikapoeder
-
Peper
-
1/2 liter bouillon
-
Verse knoflook of knoflookpoeder naar smaak
-
Vodka
-
CrÅ me fraiche
-
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten en lichtbruin worden
-
Fruit hierin de zeer fijn gesneden ui tot die begint te kleuren
-
Zet het vuur laag en voeg de paprikapoeder en een beetje peper toe
-
Giet de koude, op smaak gebrachte bouillon al roerend in de pan en
zet het vuur wat hoger (zo krijgt u een gladde saus)
-
Breng desgewenst een beetje knoflooksmaak aan van verse knoflook
oknoflookpoeder
-
Maak de saus af door toevoeging van een borrelglaasje Vodka en een
eierdopje crÅ me fraiche
-
Verwarm de saus al roerend, maar laat haar niet meer koken
-
Tip: Als u het uitje fruit, doe daar dan eens eenzelfde hoeveelheid
zeer
-
fijn gesneden katenspek bij.
-