• Ingrediënten:





    • 50 gr boter



    • 1 ui



    • 4 theelepels paprikapoeder



    • Peper



    • 1/2 liter bouillon



    • Verse knoflook of knoflookpoeder naar smaak



    • Vodka



    • CrŠme fraiche






  • Bereiding:





    • Laat de boter smelten en lichtbruin worden



    • Fruit hierin de zeer fijn gesneden ui tot die begint te kleuren



    • Zet het vuur laag en voeg de paprikapoeder en een beetje peper toe



    • Giet de koude, op smaak gebrachte bouillon al roerend in de pan en
      zet het vuur wat hoger (zo krijgt u een gladde saus)



    • Breng desgewenst een beetje knoflooksmaak aan van verse knoflook
      oknoflookpoeder



    • Maak de saus af door toevoeging van een borrelglaasje Vodka en een
      eierdopje crŠme fraiche



    • Verwarm de saus al roerend, maar laat haar niet meer koken



    • Tip: Als u het uitje fruit, doe daar dan eens eenzelfde hoeveelheid
      zeer



    • fijn gesneden katenspek bij.