Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500-600 gr magere runderlappen
    • 1 1/2 eetlepel bloem
    • Peper
    • 4 eetlepels olie
    • 2 flinke gesnipperde uien
    • 1 rode en 1 groene paprika
    • 4 tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 2 dl rode wijn
    • 1/2 theelepel maïzena
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 1/2 theelepel suiker


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in dobbelstenen
    • Schep wat peper door de bloem en wrijf het vlees ermee in
    • Verhit de olie en bak het vlees onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin
    • Laat de uien heel even mee fruiten
    • Snijd de ontvelde tomaten en de schoongemaakte paprika’s in blokjes en voeg deze aan het
      vlees toe
    • Schep alles goed om
    • Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe
    • Voeg nu 2 dl kokend water (of bouillon) en de wijn toe
    • Laat alles even aan de kook komen en schep het geheel goed om
    • Laat het gerecht nu met het deksel op de pan 2 1/2-3 uur zachtjes stoven
    • Leng de maïzena aan met 1 eetlepel water en voeg dit aan de saus toe
    • Roer alles goed door
    • Laat alles nog enkele minuten pruttelen en voeg dan de peterselie toe
    • Proef de saus en doe er de suiker en eventueel nog wat peper bij