Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500-600 gr magere runderlappen
- 1 1/2 eetlepel bloem
- Peper
- 4 eetlepels olie
- 2 flinke gesnipperde uien
- 1 rode en 1 groene paprika
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 dl rode wijn
- 1/2 theelepel maïzena
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1/2 theelepel suiker
-
Bereiding:- Snijd het vlees in dobbelstenen
- Schep wat peper door de bloem en wrijf het vlees ermee in
- Verhit de olie en bak het vlees onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin
- Laat de uien heel even mee fruiten
- Snijd de ontvelde tomaten en de schoongemaakte paprika’s in blokjes en voeg deze aan het
vlees toe - Schep alles goed om
- Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe
- Voeg nu 2 dl kokend water (of bouillon) en de wijn toe
- Laat alles even aan de kook komen en schep het geheel goed om
- Laat het gerecht nu met het deksel op de pan 2 1/2-3 uur zachtjes stoven
- Leng de maïzena aan met 1 eetlepel water en voeg dit aan de saus toe
- Roer alles goed door
- Laat alles nog enkele minuten pruttelen en voeg dan de peterselie toe
- Proef de saus en doe er de suiker en eventueel nog wat peper bij